top of page

Profile

Join date: Aug 12, 2022

About

Een lekkende keukenkraan met dubbele handgreep repareren?


Eerst moet u de rozetdop en steel van de kraan verwijderen. Aan de onderkant van de handgreep zit een schroef, dus deze schroef is eenvoudig te verwijderen. Vervolgens kunt u de handvatten verwijderen. Als de moer aan de steel vastzit, kunt u deze losdraaien met een platte schroevendraaier. Na het losschroeven van de steel kunt u de handvatten verwijderen. Als het handvat vastzit, wordt het lek waarschijnlijk veroorzaakt door minerale afzettingen. Je kunt deze minerale binding verbreken met een hamer of een schuursponsje.


Controleer de wasmachine


Om de hendel te vervangen, haalt u de kraan uit elkaar en controleert u de wasmachine. Waarschijnlijk zit het probleem in de wasmachine. Vervang de wasmachine en monteer vervolgens de kraan. Pas op dat u de gootsteen niet beschadigt door de kraan te verwijderen. Afplaktape is een geweldige manier om de afwerking van de kraan te beschermen, maar vermijd het afdekken van de uitloop. Als de tuit zichtbaar is, leg er dan handdoeken onder om te voorkomen dat de onderdelen in de afvoer vallen.


Vervang de cartridge


Afhankelijk van het type klep is het vervangen van de cartridge een gemakkelijke manier om het lekprobleem op te lossen. De vervangende cartridge past in de borgring op de kraan. Zorg ervoor dat u de borgring opnieuw installeert voordat u het water inschakelt. Zorg er daarna voor dat u de watertoevoer en de kraan langzaam opendraait. Zorg ervoor dat het goed werkt om beschadiging van de keramische schijf te voorkomen. Het is geen moeilijke taak om de lekkende dubbele handgreep van de keukenkraan messing te vervangen.



Om een ​​lekkende dubbele handgreep van een keukenkraan te repareren, moet je eerst de keramische schijfcartridge vervangen. Dit is een eenvoudige vervanging waarbij de hele kraan wordt vervangen. Om dit te doen, schakelt u eerst de watertoevoer uit. Maak de leidingen in de onderkant van de gootsteen los en krijg toegang tot de kraan. Nadat je de onderdelen hebt verkregen, kun je de handgrepen en de installatie van de kraan inspecteren. Stroomopwaartse lekken hebben invloed op deze onderdelen.


Bevestig de handgreep weer


Wanneer u de moer hebt gevonden, verwijdert u de cartridge en draait u deze vast. Je moet de kraan aanzetten. Nadat je dat hebt gedaan, kun je het patroon en de borgring vervangen. Bevestig de handgreep en de borgring weer. Nadat je al deze stappen hebt uitgevoerd, kun je de kraan aanzetten. Het is een vrij eenvoudige oplossing! Bedenk dat een keukenkraan van goede kwaliteit jarenlang meegaat.


Vervang de warme zijklep


Als het lek zich aan de warme kant bevindt, vervang dan de klep aan de warme kant. Dit doe je door het handvat te verwijderen en te demonteren. Zodra de handgrepen zijn verwijderd, is de klep de boosdoener. Je kunt het gemakkelijk zelf vervangen als je zeker genoeg bent. Een nieuwe cartridge gaat lang mee. Daarna kun je aan de kraan gaan werken. Test vervolgens de kraan op lekken.

nolmuniltu

More actions
bottom of page